O Nama

Naša kompanija nudi veoma specijalizovane usluge koje pomažu našim klijentima u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi da poboljšaju svoje procese rukovođenja, rizika, bezbjednosti i usklađenosti. Oblasti naše ekspertize uključuju blasti usluga uključuju:

  • Odgovor na incident: Nudimo planiranu i efikasnu uslugu podrške za odgovor na incidente kako bismo pomogli našim klijentima da sigurno odgovore na sajber-napade i druge događaje vezane za bezbednost. Naš iskusni tim može brzo identifikovati i ograničiti incident, smanjiti uticaj i vratiti normalno poslovanje.
  • Penetracijski testovi: Naš tim je specijalizovan za sveobuhvatne bezbjednosne testove, razmatranja ojačavanje sistema i napredne tehnike za simulaciju napada relevantnih za poslovanje ili simulacije stvarnih napada. Pružamo konkretne preporuke za unapređenje vašeg bezbjednosne arhitekture.
  • Procjena bezbednosti softvera: Pružamo detaljne procene vašeg softvera kako bismo identifikovali sve potencijalne bezbednosne slabosti koje bi mogle biti iskorišćene od strane napadača. Naše procene softverskog koda i bezbednosne arhitekture pružaju detaljne informacije za saniranje i unapređenje.
  • IT revizija i SOC2 za usluge: Izvodimo IT revizije i SOC2 procjene za pružaoce usluga kako bismo pomogli uspostavljanju povjerenja u primjenu industrijskih standarda i propisa. Naš tim može ponuditi poslovno korisne informacije za efikasno balansiranje zrelosti procesa i kontrola.
  • IT savjetovanje: Nudimo usluge savjetovanja kako bismo vam pomogli da dizajnirate, implementirate i optimizujete svoje sisteme upravljanja i pripadajuću infrastrukturu. Naš tim može pružiti pomoći razumijevanje GRC komponenti i sa njima povezanim ciljevima, performansama i indikatorima rizika za uspešno izveštavanje.
  • ISO/DPO Outsourcing: Naše ISO i DPO outsourcing usluge vam pomažu da se pridržavate GDPR propisa i drugih zakona o zaštiti podataka. Pružamo posvećeni tim sertifikovanih eksperata za upravljanje vašim zahtevima u vezi sa usklađenošću i osiguravamo da su vaši podaci bezbedni.
  • Revizija projekta: Nudimo usluge revizije kako bismo vam pomogli da uspešno i na vreme upravljate važnim IT projektima. Naš tim pruža važne informacije za poslovne odluke kako bismo osigurali da vaši projekti budu završeni na vreme i u okviru budžeta.
  • Implementacija okvira za upravljanje, rizike, usklađenost: Pomažemo poslovnim subjektima u implementaciji okvira za rukovođenje i upravljanje kao što su COBIT i ISO27001

U svakoj od pomenutih oblasti naša kompanija je već stekla afirmaciju, iskustvo i povjerenje partnera u regionu istočne i jugoistočne Evrope, najviše Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Posvećeni smo pružanju visokospecijalizovanih usluga koje zadovoljavaju jedinstvene potrebe svakog našeg klijenta.

Naše djelatnosti

Bezbjednosni servisi

Bezbjednosni servisi su grupisani u ponudu bezbjednosnih eksternalizacija, poput ISO ili DPO servisa, savjetovanje iz domena sajber bezbjednosti, rješavanja incidenata uz pomoć Sigurnosnog operativnog centra, kontinuirane servise skeniranja ranjivosti i penetracijskog testiranja, аnalize izvornog koda i reverzni inžinjering i brojne opcije usluga iz domena socijalnog inžinjeringa.

IT revizija i SOC2 servisi

Većina naših servisa IT revizije su interne revizije ili eksternalizovane (outsourced) aktivnosti kompanija ili javnih institucija. Pružanje usluga pripreme za SOC2 / ISAE3402 reviziju servisnih organizacija.  

Eksternalizacija i savjetovanje

Naši konsultantski projekti su osmišljeni da pruže dugoročne usluge koje su eksternalizovane našim klijentima. Naše najpopularnije usluge, kao što su DPO, ISO i unutrašnja IT revizija, dopunjuju se redovnim kontrolama pružaoca usluga, uslugama vezanim za GRC i sisteme upravljanja, rešavanje incidenata i drugim specijalizovanim procesima sajber bezbjednosti. Verujemo da pružanjem kontinuirane podrške i sistem kolaboracije pomognut uz naš GRC softver, možemo osigurati stalni uspjeh naših klijenata i pomoći im da ispune svoje poslovne ciljeve.

GRC Softver i druga rješenja

Naša softverska rešenja mogu biti implementirana korišćenjem Software-as-a-Service (SaaS) ili hosted pristupa. Obje opcije imaju svoje prednosti i nedostatke, a odluka koju koristiti će zavisiti od specifičnih potreba organizacije. Na kraju, odluka između SaaS i hosted implementacije će zavisiti od faktora kao što su budžet organizacije, tehnička ekspertiza i zahtevi za bezbednost podataka. Važno je pažljivo proceniti obe opcije i izabrati onu koja najbolje odgovara specifičnim potrebama organizacije.

Novosti

Sastanak Ljubljana

Učestvovali smo na više sastanaka sa bankama i IT kompanijama u Ljubljani.

1. konferencija "Poslovno povezivanje privrede i IT preduzeća"

Kompanija SAP je organizovala konferenciju u utorak, 22. novembra 2016. godine u Gradskoj Vijećnici, Sarajevo.

Program povezivanja sa privredom Austrije

Program povezivanja sa privredom Austrije podržali su Predstavništvo Republike Srpske u Austriji u sardnji sa Inovacionim centrom ...

Povezivanje sa privredom Ujedinjenih Arapskih Emirata

Radni sastanci sa privrednicima UAE organizovani su posredstvom Privredne komore

Euridiкa је održala aktivne sertifikacije ISO9001 i ISO27001

Euridika je donijela stratešku odluku o usvajanju i razvoju internih sistema upravljanja kvalitetom koji joj omogućavaju da nesmet...

IT konferencija Banja Luka 2018

Jedna od ključnih IT konferencija ove godine se planira u Banjoj Luci 13.decembra uz sudjelovanje lokalnih i regionalnih javnih i ...

Fundamentalna spremnost u sajber odbrani na Balkanu

Euridika će se predstaviti govorom o pristupu razvoju sajber bezbjednosti na dijelu konferencije pod nazivom "Multiсtakeholder, Mu...

Donacija Studentskoj organizaciji ETF Banja Luka

Donacija knjiga "Programski jezik Java" za studente ETF Banja Luka

Industrijska bezbjednost

Euridika je završila sertifikaciju industrijske bezbjednosti u saradnji sa DSO Bosne i Hercegovine

Konferencija INFOSEK 2019

U Sloveniji će se između 27. i 29. novembra 2019. u Novoj Gorici održati 17.-ta Konferencija INFOSEK 2019

CYBERCON I EURIDICA U SARAJEVU

Sredinom novembra, četvrtak 14/petak 15.11.2019. godine Euridica uzima učešće na Cyber Security konferenciji CYBERCON u Sarajevu...

Euridica postala partner kompanije Safe-T

Euridica d.o.o. je potpisala ugovor o pravu prodaje rješenja komapnije Safe-T (NASDAQ, TASE: SFET), globalno poznatog, vodećeg pro...